11 thoughts on “Ridi-radi-ralla, ma olen tavaliste riietepoodide jaoks liiga paks”

 1. Mina kandsin ka varem XXL suurust, nüüd XL ja minu jaoks ikka valikut on, aga mu riietumisstiil on muidugi tagasihoidlikum ka 😁 ükskord küll mäletan, et läksin kiitmise peale Paavli kaltsuka e-poodi, et sealt saab ägedaid asju imeodavalt, aga noh, suurus jäi mainimata 😁 minu suurusele oli siiski väga väike valik ja olin lausa pettunud! Mitte midagi ei saanud!Üks teisest teemast küsimus ka, ma ei tea, äkki sa pahandad selle peale.. aga uudishimu on – kas sa oled praegu sellises perioodis oma tervenemisel, et keha veel harjub, et ta saab pidevalt toitu ja sellepärast talletab veel kõik mis saab? Ja kui keha on harjunud, siis tekib mingi tasakaalupunkt, kus sa enam juurde ega alla oluliselt ei võta, vaid jäädki oma kehale mugavale ja heasse seisundisse?

  Like

 2. Suuresti oleneb vist kandja maitsest ka, sest minul on küll silma jäänud päris suur valik suuremaid riideid. Soodustoodete puhul on need minu meelest ka esimesed mis ära ostetakse 😃. Ma ei tea mis see XXL numbrilistes väärtustes endast kujutab, kuid reservedi lehel panin näiteks kleitide filtisse 44/46 suurus ja oli küll valikut omajagu, aga muidugi mis see suuruste reaalsus on, on teine asi. Mulle tundub, et suurused on kuidagi ümber ka arvestatud. Just oli olukord kui ostain endale H&M poest püksis mille peal oli veel silt, et eriti venivad ja kodus proovides avastasin, et jalga need küll ei lähe, kuid number väiksemad teksad samast poest läksid kenasti. Mäletan kui kunagi oli seppälä veel alles, siis nemad müüsid mingit eraldi suuremate riiete kollektsiooni, kuid nende numbriarvestus oli ka naljakas. Kui “tavateksad” nr 38 olid parajad, siis “suurte” kollektsiooni 38 olid sellised, et rusikas mahtus vöökoha vahele ja ikka olid lohvalt jalas. Tartus oli varem mingi pood kus oli hulganisti suuremates numbrites riideid, mäletan kui tuttavad veel eraldi Tartusse sõitsid, et sealt kleite osta, sest valik pidi väga suur olema. Äkki mõni kohalik inimene teab millest jutt?

  Like

 3. Mitte ainult soodustoodete puhul, vaid ka tavahinnaga riietel ja pesul on XL ja kui on olemas, siis ka XXL pidevalt ära ostetud .. Ju siis nagu minekut oleks, kui keegi ainult toodaks. XXL numbriliselt on on vist 48? Reservedis ongi max suurus XL, aga need reaalselt pigem on vist L.Ja nagu mu probleem pole see, et ma ei leia endale kuskilt riideid, spets paksupoode on küll ja küll, lihtsalt meid on nii palju, et riiete ostmine ei peaks selline nuss olema, see on faking diskrimineerimine, punkt

  Like

 4. Paavli e-poes on valik üleüldse minu meelest täiesti olematuks jäänud see aasta, varem oli kuidagi nagu asjalikum … A muidu vastus su küsimusele. Jap, esialgu peaks tekkima see set point, mille säilitamine on käkitegu, aga enne seda võib juhtuda veel ka kaalulangus .. ma väga ei looda tho, mu keha on nii pikalt tuksis olnud, et ma ilmselt jäängi suht ümaraks. Aga jah, ma järgin Minnie Maud/ Homeodynamic recovery method'it ja selles katses, millel see põhineb, oli nii, et peale kaloridefitsiiti võtsid uurimisalused normaalselt sööma hakates esialgu kaalus juurde, aga kui nad järgisid MM meetodi poolt etteantud juhiseid ja sõid 3000+ kcal päevas, siis ajapikku nende eelnev set point taastus ehk nad kaotasid kaalu. Minul aga see eelnev set point pmst puudub, sest ma olen ju sisuliselt lapsest saati toitumishäiretega võidelnud.

  Like

 5. Selles osas nõus. Mulle tundub ka tihti, et isegi XL on riietel kirjas lihtsalt moe poolest, et keegi ei saaks diskrimineerimises süüdistada. Kui XL on kirjas ja M suurusele paras, siis midagi on ju valesti.

  Like

 6. Soomes saab käia kaubanduskeskustes ja poes ja osta endale riideid, Eestis jah siiani mitte, nüüd olen ka kasutanud uut äppi About You kus ka eraldi suured suuruses olemas, nt. t-särke ostan üldsegi meeste omasid, mis seal vahet ja lähevad selga 🙂

  Like

 7. Soomes saab kaubanduskeskustes ja poodides käia ja riideid osta nagu tavaline inimene, Eestis jah siiani mitte, kuigi kauplused suures osas samad. Kasutan viimasel ajal uut äppi About You, kus eraldi suured suurused olemas ja nt. T-särke ostan meeste omasid, mis seal vahet, mahuvad vähemalt selga 🙂

  Like

 8. See About You on täiega normaalne sait jaa! Ma tellisin sealt saapad ja pidin need tagastama (tellisin liiga väikesed esialgu) ja tagastamine oli täiega kiire ja lihtne, hästi positiivne kogemus.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s