Mida me nädala jooksul sööme? #2

Ehkki meie toidult säästmise plaanidest ei saanud suurt asja – noh, peale selle, et me mõistsime, et toidu arvelt säästmine võrduks tervise arvelt säästmisega* – siis ma mõtlesin, et nädalamenüüd võiks ma ikka edasi kajastada, sest positiivset tagasisidet tuli omajagu 🙂 

Jajah, ma tean küll, et SuL onNAgU sEItsE laST ja VIiS mEEsT aga TEil LähEb sÖögILe vIiS EUrot NäDalas Ja tE sÖöte MEgaTERvislIkku ÖkOtoITu jA olETe SitaKS heaLTHYd, a ma nii kahjuks ei oska. Ma söön normaalselt ja rahhi kulub ka sellele normaalselt, misseals\’ ikka 😀 
Mu enda lemmikkommentaar tuli FB blogipostituste reklaamimise grupist, kus mingi naine ütles a la, et seni saame nii elada, kuni lapsed saame, siis peab säästma hakkama… nagu, honey, no… lapsi saadakse ikka vastutustundlikult ja enne veendutakse, et neile vähemalt normaalset TOITUGI suudetakse pakkuda, muust rääkimata 😀 v ma ei tea, ei v. 

*Okkk, ma konkreetselt ei saa aru, miks ma meie-vormi kasutan, sest kui ma ütlesin T-le, et me üritame nüüd toidult raha säästa, siis ta hakkas naerma .. noh, sest ma alustan toidult säästmist vähemalt 6 korda aastas….

Pealegi, mulle endale meeldib küll näha, mida teised söövad, et sealt ideid ammutada. 
Riisi-makrasalat on lapsest saati üks mu lemmiktoite ja ma võiks seda lõpmatuseni süüa…. Me tegime seda eelmine nädal ja see nädal uuesti, nii et nagu päriselt – lõpmatuseni 😀 üleüldse, riis ja spagetid on need kaks asja, mille ma valiks, kui ma peaks elu lõpuni elama kahest toiduainest. Ma olen selle taastumisvärgiga suht carb whore\’iks muutunud, haha. 
Poke kauss riisi, edamamame, avokaado, kimchi, ingveri, redise, kurgi, peterselli, lõhe ja sriracha majoneesiga. 
Ühepajatoit – see on nüüd see kraam, mida T võiks lõpmatuseni süüa, nii et seda me teeme ka nagu väääga tihti… Haha, jälle see meie-vorm, ainus, mida T teeb, on söömine, süüa teen ikka mina 😀 
Aga magus kaalikas ja porgand hapukoorega… dellllicious
Vana hea omlett sinihallitusjuustu, suitsukana ja peterselliga. 
Köögiviljakotletid (kartul, porgand, suvikõrvits, sibul) salati ja küüslaugukastmega. Nende tegemine on alati räme kammajjaa, a tulemus on seda väärt küll. :]
Seljanka ja suitsukalamäärdega võiku. Kui ma muidu viinereid jms ei söö, siis seljanka sees PEAAAAAAAVAD viinerid olema, muidu pole õige asi 😀 
Korra woltisime ka – Tokumaru köögiviljatempura-don. Mmmhhhh, see on NIII HEAAAAA 
Kõike isetehtut sõime mitu korda, sellele lisaks puuvilju, jäätist ja võikusid, mis on viimasel ajal kõige tüüpilisem hommikusöök..Muidu ma olen ikka sügavalt pudru-usku, aga hommikul on niigi alati nii palav peale ärkamist, et viimane asi, mida ma süüa tahaks, on soe hommikusöök. 
Maru igavad toidud küll, aga äkki saate siit ikka mingeid ideid :] bai xo 

4 thoughts on “Mida me nädala jooksul sööme? #2”

  1. Ma otseselt ei pea eelarvet toidukuludele aga no hulluks ka ei lähe ja proovin kombineerida, et kui vahepeal parti-krevette siis sekka jälle kapsahautist, suppe jms, päris kogu raha maha ei tahaks süüa. Õnneks mu enda lemmikud ongi igasugused juurviljad ja salatid ja köögiviljad, no kui on ikka hästi tehtud, siis püsib asi enamvähem tasakaalus ka. Sellise kuumaga on enamasti mul söögiks miski kodune salat kõige hea ja paremaga, vahel teen nö sooja osa ka, ahjujuurikaid nt või praen seeni või kuskussi vms, muidu miskit rohelist ja misiganes kodus leidub parajasti, a la kurki, tomatit, punast sibilat, mingeid pähkleid ja seemneid, krutoone, miski hea isetehtud kaste ja mmmmm. Lisaks on mul kapis alati hunnik erinevaid juuste (alati midagi põnevat soodukaga ja säilib hästi või lisan nt tuunikalakonservi, eilse päeva ahjukana vms. Niimoodi saab megagurmee salateid teha, mis mujal on 5-8 eurot vms ja kodus tuleb 2-3 eurot ja on värske, maitsev ja tervislik pealekauba.

    Like

  2. uu, kõlab hästi, väga inspireeriv kommentaar 🙂 kodus on jaa selliseid asju palju odavam teha, nt poke kausid on ostes mingi 10 eur, kodus tehes tuleb max 4 😀

    Like

  3. Aitäh, jälle tore postitus, kust häid ideid koguda. Tuli kohe riisisalati isu peale, peab ka tegema.Kas teil konditsioneeri korteris ei ole, et toas palav ja puhurit kasutad?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s