Seelikutest ja kleitidest ja nende pikkusest

Triin kirjutas väga tabava postituse kleitide ja seelikute pikkusest ja ma tahtsin sõna sekka öelda, aga see kommentaar muutus umbes viis kilomeetrit pikaks. Nii et ma mõtsin\’, et vormistan selle hoopis postituseks.

*Üle poole selle postituse jutust ei ole mitte kuidagi seotud ei Triinu arvamuse ega Murca kommentaariga, lihtsalt igaks-juhuks mainin. Sest mu arvamus võib olla piiigem tuline. 

Miks?

1) Sest mul on väga palju vaba aega ja

2) Maailmas on väga vähe asju, mis mind rohkem närvi ajavad kui mõttetu sildistamine ja lahterdamine, ERITI naiste surumine mingitesse pointless rollidesse, nende materdamine ja solvamine mingite nii mõttetute tegurite alusel nagu seeliku pikkus, dekoltee sügavus, juuksevärv või silmavärv, FFS. Krt, lambist tuli meelde, kuidas mulle kunagi 10 aastat tagasi rate.ee-s mingid vanad mehed postkasti kirjutasid, et kui katus roostetab, siis on kelder märg – jommaijoo, ma olin 13-aastane punapea, tollal ma ei saanud aru, kui haige selline asi tegelikult on. 13, punapea, must be a hoe, eks. 

Konkreetselt haige on see, kui mehed naisi üleseksualiseerivad ja otsustavad, mitmesentimeetrine seelik naise täpsemalt litsiks teeb ja kui mitu senti allapoole põlve peab see jääma, et naine oleks nunn, aga veel haigem? Veel haigem on see, kui seda teevad teised naised.
Krt. Alles nagu saime valimisõiguse, võiks nagu kokku hoida, ei v? Misasja teil on vaja kogu aeg vihata kõike ja kõiki, mis kõnnib..või veereb…või…?

 Mis suhtumise me selliselt järgmisele põlvkonnale edastame?

Kas me tahame tegelt ka, et noored tüdrukud arvaks, et meestel (ja ka naistel) on õigus nende väärtust otsustada selle põhjal, kui pikk SEELIK neil seljas on? Et savi, Marike, et sa õpid ainult viitele ja tulevikus astrofüüsikuks loodad saada, eile oli sul ikka liiga lühike seelik seljas, nüüd oled sa lapsik ja litsakas. Teine kord pane ikka püksid jalga, eks. Ja vaata siis, et särgi käised liiga lühikesed ei oleks. Ehkki, tõele au andes, oleks mul tütar, siis ma ei tahaks, et ta käiks VÄGA paljastavalt riides. Miks? Sest mehed paistavad arvavat, et paljastavalt riietuvad naised on mingi nende ühisvara, mida võib catcall\’ida, käperdada ja alandada. Mul endal on esimesed kogemused sellega umbes sellest ajast, kui ma olin mingi 13-14 vms jällegi, sest ma ei osanud arvestada veel sellega, milline riietus võib tuua ebameeldivat tähelepanu. Maika ja lühikesed püksid, kui ma olin 12 ja tissitu? Täiesti okei. Aasta hiljem? Not so much.

Meie ühiskond ei ole lihtsalt piisavalt normaalne ja turvaline, et naistel oleks õigus enda inimõigusi – näiteks kanda midaiganes me tahame – rakendada.

Meile võidakse lihtsalt nii banaalse asja pärast nagu seelik liiga teha nii moraalselt, vaimselt kui halvimal juhul ka füüsiliselt. Kui ebanormaalne see on? Roolijoodikud ja vägistajad saavad ka mõnes olukorras rohkem mõistmist kui sügava dekoltee ja lühikese seelikuosa kombinatsiooniga naine.

Millise pikkusega seelikuid ma ise kannan? Viimasel ajal konkreetselt igasuguse pikkusega, ainult maani seelikut mul pole, sest need kipuvad mulle 20 cm liiga pikad olema.

Näiteks.

* Pluus, Paavli kaltsukas, 1€, seelik 2.50(?), tennised vanad head Conversed, kapipealne ilgelt sassis 

*Jälle Paavli, 3€

Natuke rohkem ja natuke vähem üle põlve. Samas valgel kleidil on päris paljastav ülaosa. Et siis…? Mis sootsium arvab?

*Paar aastat tagasi Poola Mohitost ostetud, 10€ ringis maksis 

Mida ma isiklikult väga ei fänna, on liibuvad kleidid, sest neis ei saa normaalselt süüa… 😀
Killstar, alega umbes 30€

Siiani on mu lemmikpikkus olnud selline natuke ülalpool põlve & lemmiklõige vana hea skater, aga ma pean tõdema, et suts pikematel kleitidel on ka oma võlu, mõjub kuidagi boholt või nii.

Boohoo, soodukaga ostetud, maksis 10€ ringis 

See viimase pildi kleidi lõige on ka mõnus – smock. Hästi lohvakas, saab korralikult süüa, ilma, et põdema peaks. Jah, ma valin igapäevaseid kleite selle järgi, kas saab süüa või ei, sest mulle tekib peale sööki alati väga hull punu ette 😀

Üldiselt – rohkem kleite, pikki või lühikesi (või kandke pükse, kui meeldib, mul suva, mulle meeldivad kah) ja vähem viha ja mõttetult sildistamist. 🙂


6 thoughts on “Seelikutest ja kleitidest ja nende pikkusest”

 1. Aga unusta ka klassikalist \”SELLISTE jalgade/käsivarte/tissidega kannab SELLIST riiet!\” No krt. Kui ta kodus peeglisse vaatas ja see seinalt alla ei kukkunud siis katsu hakkama saada… (OK, paljude tiinekate puhul vahel tundub, et neil pole kodus peeglit aga see on pigem vist arengu üks faas ja läheb üle).

  Like

 2. Haha, jah 😀 Ja tiinekate osas – täiesti nõus. Mul teismelised õed ja no johhaidii, mis kombinatsioone nad kannavad ikka :D, no ise muidugi maru rõõmsad, nii et neile ma seda ei ütle, las õpivad ise. Enda teismeea peale ei taha mõeldagi muidugi, ma raseerisin nt enda kulmi mitu aastat maha ja joonistasin need laineriga üle. Ja vahepeal oli mul mingi faas, kus ma käisin ringi konkreetselt nagu kaltsakas, aga ise olin muidugi väga õnnelik ja eks see ongi tähtis 😀

  Like

 3. Ma olen väga-väga rõõmus (ja natuke kurb) et minu pubekaeas veel kaameraga telefone polnud ja fotokadki olid pigem haruldus. Meie moe\”röögatusi\” ajaloo jaoks ei jäädvustatud aga nüüd juba ilmselt nostalgitseks.

  Like

 4. Haha, ma mäletan, kuidas ma endast ja sõbrannast mingi max kiviaegse digikaga pilte tegin, sest telefonikaamera oli suht kartul 😀 Aga alles neid kahjuks pole, tore oleks vaadata küll 😦

  Like

 5. Ma kannan näiteks erinevas pikkuses pigem natuke enne põlve pikkust või sinna kanti. Suvel ka lühemaid kuid siis natuke tekib tunne, et liiga \”litsaks\” poleks. Kuid kui õues on palav ja mul mugav siis miks mitte? Kuna ma olen päris pikk siis kõik kleidid on natuke lühemad kui teistel. 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s